Izvor: B92, 18.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Saradnja sa Italijom značajna

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da ekonomska saradnja sa Italijom ima izuzetno veliki značaj za Srbiju.

U obraćanju učesnicima manifestacije "Italija u Beogradu", Taić je rekao da su industrije dve zemlje komplementarne, da su one geostrateški naslonjene jedna na drugu, kao i da Italija spada među tri spoljnotrgovinska partnera Srbije sa kojima je razmena prešla milijardu dolara.

"Kao predsednik Srbije čvrsto insistiram na političkoj stabilizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlje i učiniću praktično sve što je u mojoj moći da politička stabilnost bude i preduslov investicija u privredu ove zemlje", rekao je Tadić. On je ocenio da reforme u zemlji idu svojim tokom, ali je izrazio uverenje da ih treba dodatno ubrzati. Prema Tadiću, to podrazumeva usvajanje seta zakona od značaja za približavanje EU, stvaranje ambijenta pogodnog za investicije i otvaranje novih radnih mesta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.