Tadić: SPS prihvatljiv partner

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: SPS prihvatljiv partner

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da će braniti izbornu volju građana i da je njegovoj Demokratskoj stranci prihvatljiva Socijalistička partija Srbije (SPS) kao partner u vladi, jer obe stranke pripadaju ideji Socijalističke internacionale i zalažu se za socijalne reforme.

Tadić je rekao da će svim legitimnim i demokratskim sredstvima braniti izbornu volju građana, koja mora da se pretoči u stabilnu vladu, navodi se u pisanoj izjavi.

"Svim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << demokratskim i legitimnim sredstvima braniću izbornu volju građana. Ona ne može biti prekrajana. Politička trgovina Srpske radikalne stranke (SRS) i Demokratske stranke Srbije ne dovodi do stabilne vlade i čovek koji je vratio mandat narodu ne može biti ponovo premijer, jer mu narod na izborima 11. maja nije dao mandat, uskrativši mu poverenje", izjavio je Tadić.

On je dodao da su stranke proevropske orijentacije osvojile 400.000 glasova više od SRS i da izborna volja mora da se poštuje.

"Većina građana glasala je za politiku nastavka evropskih integracija i očuvanja Kosova u sastavu Srbije, koju sam kandidovao na predsedničkim izborima. Taj isti program dobio je potpuno jasnu potvrdu naroda i na parlamentarnim izborima. Politika mržnje, neistina i agresije je izgubila", ocenio je Tadić.

On je rekao da vlada mora da obezbedi ekonomski napredak zemlje, vodi je u Evropsku uniju i čuva integritet i suverenitet i brine o svim sunarodnicima na Kosovu.

"Demokratskoj stranci je potpuno prihvatljiva SPS kao partner u vladi, jer su to partije koje pripadaju ideji Socijalističke internacionale i obe se zalažu za socijalne reforme, izgradnju sistema socijalne pravde i jednakih šansi za sve", izjavio je Tadić.

On je rekao da na tim principima počiva i EU, zbog čega smatra da novi parlament treba odmah da ratifikuje Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju.

Bez EU nema novih radnih mesta, sigurnosti za radnike, prosperiteta za mlade i dostojanstvenog života za penzionere kojima se moraju obezbediti veće penzije. Taj sporazum eksplicitno poštuje rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija na kojoj Srbija temelji odbranu Kosova, zaključio je Tadić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: SPS je prihvatljiv partner za DS

Izvor: TV Avala, 14.Maj.2008

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je Demokratskoj stranci potpuno prihvatljiva Socijalistička partija Srbije kao partner u vladi, jer su to partije koje pripadaju ideji Socijalističke internacionale i obe se zalažu za socijalne reforme, za izgradnju sistema socijalne pravde i jednakih...

Nastavak na TV Avala...

Podela: Vlada DS-SPS,Vučić gradonačelnik?

Izvor: 24sata, 15.Maj.2008, 02:37

Boris Tadić, predsednik DS, izjavio je juče da je SPS kao partner u vladi njegovoj stranci potpuno prihvatljiva. „Obe partije pripadaju ideji Socijalističke internacionale i zalažu se za socijalne reforme, izgradnju sistema socijalne pravde i jednakih šansi za sve”, pojasnio je lider DS. Ova...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.