Izvor: B92, 30.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Različiti stavovi o Kosovu

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić tvrdi da zbog različitih stavova vladajućih stranaka ne postoji dogovor oko Kosova.

"Ministar inostranih poslova ima jedan stav, potpredsednik vlade Labus ima drugi, podela KiM, sam predsednik Vlade ima treći, koji je usvojen u skupštini. Važno je da državne institucije sve učine da objedine svoju politiku kada je Kosovo i Metohija u pitanju. Suštinska je komunikacija između onih koji su odgovorni, između Vlade i predsednika republike", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Tadić.

Predstavnik kosovskih Srba, Gojko Savić, ocenjuje u izjavi za B92 da kod Vlade Srbije postoji neka vrsta odlaganja rešavanja problema na Kosovu, što kao posledicu ima to da međunarodna zajednica izlazi sa sve većim zahtevima: "Stvari se kreću i mimo nas. Komisije za rešavanje decentralizacije se sastaju bez našeg prisustva. Čim nas nema, oni to rešavaju na svoj način. Upravo ovo neslaganje u Beogradu pravi najviše problema u tom delu s obzirom na to da sve ono što se bude rešilo neće se više vraćati na početne pozicije."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.