Izvor: Blic, 05.Maj.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: "Profesionalni Srbi" na Kosovu primaju stotine hiljada dinara

Lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je večeras da na Kosovu postoje "profesionalni Srbi" koji mesečno zarađuju stotine hiljada dinara.

"Ti profesionalni Srbi na Kosovu imaju stotine hiljada dinara plate, dok obični ljudi žive bez jednog dinara", rekao je Tadić na predizbornom mitingu u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, "ti profesionalni Srbi već godinama ljudima uništavaju život, a zauzvrat primaju velike plate".

"Kad oni govore o patriotizmu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << to sigurno znači da neko negde nešto krade. Kao što sada govore o Kosovu, tako su govorili i o Lici, Kninu, Bosni", kazao je Tadić.

On je oštro kritikovao premijera Srbije i lidera Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu i ocenio da iza njegove vladavine nije ostalo ništa, iako je "posle Miloševića, Koštunica najduže vladao".

"Kakve je rezultate svoga rada ostavio Koštunica? Ili kakve je rezultate ostavio njegov koalicioni partner Velimir Ilić: sedam i po kilometara autoputa godišnje je gradio, to je njegovo delo", naveo je Tadić.

Poručio je da su izbori 11. maja zapravo referendum na kojem će građani birati između života i zaostajanja.

"Članstvom u EU rešava se i pitanje prava žena"

Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas u Beogradu da je članstvom u Evropskoj uniji moguće rešiti i prava žena u Srbiji.

"Samo društvo koje jeste u stanju da sa punom otvorenošću i ženama ponudi učešće u politici, upravljanju i u najvećim privrednim sistemima ima šansu za puni i stvarni razvoj", ocenio je Tadić na skupu "Evropa je ženskog roda" na kojem učestvuje i 100 uspešnih žena iz Srbije.

Tadić je izrazio uverenje da se i ženska prava "neuporedivo brže i efikasnije" rešavaju članstvom Srbije EU i da je jedino daljim ubrzanim razvojem moguće obezbediti i prava za žene u Srbiji.

On je takođe rekao da bi realizaciju strateškog cilja Srbije - članstvo u EU - trebalo na neki način razmotriti kroz žensko pitanje.

"Hvala što ste mi ukazali da je Evropa ženskog roda", rekao je Tadić i ukazao da "sistematsko, promišljeno kretanje prema budućem članstvu između ostalih izazova i problema, ima i problem ženske nezaposlenosti, nedovoljne afirmisanosti ženskog principa".

Tadić je istakao da je pobornik učešća žena u politici, a da stav da ženama nije tu mesto jeste "razvojni blokator, tromb".

Govoreći o evropskim integracijama Srbije, Tadić je ukazao da taj posao vode žene i da evropski zvaničnici kažu da je administracija Srbije jedna od najboljih administracija sa kojom su radili.

Tadić je zahvalio tim ženama što su obezbedile Srbiji, kako je rekao Tadić, da postane "pridružena zemlja EU i da napravi taj prvi, odlučujući korak ka punopravnom članstvu".

"Bilo bi dobro da me za nekoliko godina na ovom mestu zameni neka najuspešnija, najbolja žena. To kažem uz puno uverenje da ću sve muške protivkandidate na ovom mestu da pobedim ali nisam siguran da ću moći i ženskog protivkandidata da pobedim", rekao je Tadić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tadić: Srbi profesionalci

Izvor: Mondo, 05.Maj.2008

Lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je u ponedeljak uveče da na Kosovu postoje 'profesionalni Srbi' koji mesečno zarađuju stotine hiljada dinara.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.