Izvor: B92, 23.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Odgovorni su svi

Beograd -- Odgovornost za negativan izveštaj Karle del Ponte leži na institucijama Srbije, ali i na opoiziciji, kaže Boris Tadić.

Nakon sastanka sa vrhom Republike Srpske, predsednik Srbije je, odgovarajući na pitanje ko je odgovoran za moguće posledice nesaradnje s Haškim tribunalom, rekao: "Svi predstavnici Srbije za to snose odgovornost. I ja snosim odgovornost, iako nisam izvršna vlast".

"Uopšte ne želim da u tom smislu kažem da je kriva Vlada, a da nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kriv predsednik. Svi će biti odgovorni, i Parlament i opozicioni poslanici, koji smatraju da ne treba da sarađujemo s Tribunalom. Nije, u stvari, od odlučujuće važnosti da li ćemo danas biti odgovorni. Ono što radimo danas bitno je za ono šta će biti sa zemljom za pet ili deset godina jer je tumačenje Karle del Ponte o saradnji bitno za budućnost ove zemlje", rekao je Tadić.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je, tokom posete Novom Pazaru u utorak, da nema dileme da se mora sarađivati sa Haškim sudom: "Zato što je to naša i međunarodna i unutašnja obaveza, a istovremeno je jedina pretpostavka da postanemo deo EU, da bismo poboljšali život naših ljudi, standard ljudi. To naši građani treba da znaju".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.