Tadić: O Mesićevoj pretnji pred SB UN

Izvor: Blic, 20.Jan.2010, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: O Mesićevoj pretnji pred SB UN

Iznenadna odluka predsednika Srbije da putuje u Njujork i govori na sednici Saveta bezbednosti UN „reakcija je na užasno pojačane pritiske da se u nedeljama pred iznošenje mišljenja Međunarodnog suda pravde poveća broj zemalja koje su priznale Kosovo, ali i na pokušaj promene realnosti na terenu koju je najavio Piter Fejt, specijalni predstavnik EU na Kosovu”, kaže za „Blic” izvor blizak predsedniku Srbije.

Predsednik Boris Tadić predvodiće delegaciju Srbije na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sutrašnjoj sednici SB UN koja je posvećena godišnjem izveštaju i, kako „Blic” saznaje, Tadić će se u svom govoru oštro suprotstaviti svemu što bi moglo da destabilizuje sever Kosova, kao i ceo region. Kako za „Blic” kažu u diplomatskim krugovima, Beograd je kao pretnju stabilnosti pre svega shvatio najavu Pitera Fejta da će primeniti strategiju za integraciju severnog dela Kosova. Ova strategija podrazumeva uspostavljanje kosovskih institucija, formiranje nove opštine Severna Mitrovica sredinom ove godine, a prema planu Martija Ahtisarija, kao i promenu uloge Unmika.

Tadić je juče rekao da je izjava odlazećeg predsednika Hrvatske Stjepana Mesića pretnja po bezbednost regiona i ratno huškanje i da će o toj pretnji govoriti u SB UN.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.