Tadić: Nije bilo dogovora o EU

Izvor: B92, 10.Mar.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Nije bilo dogovora o EU

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić rekao da je Vlada Srbije pala zato što nije bilo dogovora kojim putem i kojom dinamikom u EU.

Tadić je u "Utisku nedelje" TV B92 razlozima pada Vlade dodao i rezoluciju koju je predložila SRS, a koju je podržala koalicija DSS-NS. On je rekao da je izvesno da će nakon sednice Vlade Srbije dobiti predlog da raspusti Skupštinu Srbije i dodao da će o tome za kada će raspisati izbore odlučiti danas.

On je naveo da će se voditi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << celishodnim rešenjem da oni budu raspisani u isto vreme za kada su raspisani i lokalni i pokrajinski izbori kako se ne bi trošilo previše sredstava.

Lokalni i pokrajinski izbori zakazani su za 11. maj.

Boris Tadić je ponovio da se zalaže za očuvanje Kosova i Metohije kao i za ulazak Srbije u EU, navodeći da evropske integracije mogu samo pomoći u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

On je odbacio mogućnost da DS na predstojećim izborima nastupi na zajedničkoj listi sa Liberalno-demokratskom partijom, Demokratskom strankom Srbije ili Novom Srbijom.

"Ja sa neodlučnima nisam na zajedničkoj listi", rekao je Tadić podsećajući da su te stranke bile uzdržane na nedavnim predsedničkim izborima, kada su građani, prema njegovim rečima, odlučivali o budućnosti zemlje.

On je, međutim, naveo da je moguća zajednička izborna lista DS, G17 plus, Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića i još nekih stranaka.

"Politika Demokratske stranke je više nego jasna. Na predsedničkim izborima dobila je podršku građana i obavezan sam da je sprovodim. To je politika i Kosovo i Evropska unija. Svi koji su spremni da sprovode takvu politiku dobrodošli su da se menjaju", rekao je Tadić.

On je ocenio i da će predstojeći vanredni parlamentarni izbori biti "drugo poluvreme predsedničkih".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.