Tadić: Nek se nose proklete devedesete

Izvor: Politika, 28.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Nek se nose proklete devedesete

Kragujevac – Ako mislimo da pobedimo, ne smemo odustati. Samo mi nećemo pobeđivati ratom. Dok sam ja predsednik, Srbija neće ratovati i niko našu mladost neće gurati u rovove. Naša politika je politika života, politika budućnosti. Zato nam je potreban mir i stabilnost, a samo ekonomski jaka Srbija može braniti svoje pravo na dostojanstvo, pravo na izvesnost – izjavio je sinoć u Kragujevcu predsednički kandidat DS-a i aktuelni predsednik Srbije Boris Tadić.

Pred oko desetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << hiljada pristalica iz Šumadije i drugih delova Srbije u sportskoj hali "Jezero", Tadić je rekao da je Srbiji, posle poraza tokom devedesetih, sada potrebna "serija pobeda".

– Nek se nose proklete devedesete. Dosta smo trpeli poraze. Sada su nam potrebne pobede, niz pobeda. Zato ću ja pobediti i za dobro onih koji će glasati za mog protivkandidata – naglasio je Tadić.

Naglasivši da se "Srbija nikad neće odreći Kosova, ali ni Evrope", Tadić je izjavio da taj okvirni plan sadrži pet ključnih tačaka razvoja zemlje. To su, prema njegovim rečima, rešavanje problema nezaposlenosti i otvaranje 500.000 novih radnih mesta, pravo na lečenje koje mora biti dostupno svim građanima, borba protiv korupcije, poštovanje znanja i diploma, te ubrzana izgradnja novih infrastrukturnih objekata tokom narednih pet godina. To je, kako je rekao, cilj koji "nadilazi naše lične sudbine".

Na mitingu su govorili i Božidar Đelić, Mlađan Dinkić i Dragan Šutanovac, glumci Zoran Cvijanović i Katarina Radivojević, Zaharije Trnavčević i vaterpolista Aleksandar Šapić, a za dobru atmosferu na mitingu bio je zadužen estradni umetnik Miroslav Ilić, uz čije se pesme na kraju i zaigralo.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.