Izvor: B92, 08.Apr.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Nećemo povratak u devedesete

Novi Sad -- Boris Tadić rekao u Novom Sadu da će pobeda "Za evropsku Srbiju" značiti da se Srbija više nikada neće vratiti u devedesete.

Predsednik Demokratske stranke je rekao na konvenciji u novosadskom SPENS-u da će Srbija biti zemlja koja daje šansu svojim građanima za bolji život i da je cilj liste "Za evropsku Srbiju" članstvo u EU zbog većih plata, boljeg života, sigurnosti građana i zaštite ljudskih prava.

"Kraj izbora biće velika pobeda koja će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << značiti da se Srbija više nikada neće vratiti u devedesete. Srbija više neće biti problem u jugoistočnoj Evropi, biće ključna za stabilnost u regionu", kazao je on na mitingu u Novom Sadu kome je prisustvovalo više hiljada građana.

Predsednik DS-a je svojim partnerima u dosadašnjoj vladi Srbije poručio da će ih pobediti "ukoliko misle da kreiraju budućnost u koaliciji sa Vojislavom Šešeljem".

"Mi vam kažemo 'nećete moći', jer znamo da Srbiju direktno vodite u devedesete i nazadovanje", kazao je Tadić.

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić rekao je da će izbori 11. maja biti najvažniji izbori u Srbiji posle 2000. godine i da će to biti referendum o tome da li Srbija želi da uđe u Evropsku uniju.

"Evropska unija znači više posla i veće plate. Oni koji neće u EU neka se sklone, mi hoćemo da radimo i da imamo veće plate", kazao je on i dodao da velike međunarodne kompanije, poput Intela, IBM-a i Folksvagena čekaju pobedu liste "Za evropsku Srbiju" kako bi investirale više od milijardu evra i zaposlile 26.000 ljudi.

Dinkić je najavio da će ove godine biti obezbeđeno 3.000 kredita za mlade preduzetnike za započinjanje sopstvenog biznisa, kao i obnavljanje rada Fonda za podršku mladim talentima.

Konvenciji su prisustvovali i sportisti Vasa Mijić i Danilo Ikodinović, a kantautor Đorđe Balašević je podsetio da je Vojvodina na prošlim predsedničkim izborima donela presudnu prednost za pobedu Borisa Tadića.

"Niko ne treba da se boji da će izgubiti Vojvodinu, ali treba da se boje da je možda nikada neće ni naći", kazao je Balašević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.