Tadić: Ne brinite, pobedićemo

Izvor: B92, 02.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Ne brinite, pobedićemo

Ohrid, Beograd -- Boris Tadić izjavio je da će na izborima pobediti proevropske i patriotske stranke, koje veruju u evropske integracije i odbranu suvereniteta Srbije na Kosovu.

Fonet javlja da je Tadić u razgovoru sa novinarima na Ohridu, gde učestvuje na samitu predsednika država centralne Evrope odbacio mogućnost da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju bude poništen, čak i ako bi na izborima pobedili Demokratska stranka Srbije i Srpska radikalna stranka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On je dodao da im to građani ne bi dozvolili, pošto taj sporazum donosi nova radna mesta i investicije.

Upitan kako komentariše to što su u Beogradu osvanuli plakati na kojima je označen kao izdajnik, Tadić je odgovorio: "Smejem se. Poznato je da vas na Balkanu nazivaju izdajnikom, čak i kada ne misle to o vama".

Đelić: SSP je istorijski sporazum

Potpisivanje SSP-a sa EU predstavalja čin vrhunskog patriotizma, a omogućiće i više posla za građane Srbije, izjavio je funkcioner DS-a Božidar Đelić.

On je, u razgovoru sa građanima u centru Beograda, naveo da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom istorijski sporazum koji "ne predstavlja samo parče papira, već bolju budućnost za sve građane Srbije".

Dan posle potpisivanja SSP-a, predsednik italijanske grupe Fijat, koja je sklopila ugovor vredan 700 miliona evra o strateškom partnerstvu sa kragujevačkom "Zastavom", rekao je da do toga ne bi došlo da SSP nije potpisan, podsetio je Đelić koji je i potpredsednik Vlade Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.