Izvor: B92, 02.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Nadam se da Sheferova izjava nije konačna

Beograd -- Ministar odbrane Srbije i Crne Gore, Boris Tadić, izrazio je u petak nadu da izjava generalnog sekretara NATO-a Jap de Hop Shefera da poslednji događaji u SCG ne vode njenom približavanju NATO programu partnersvo za mir "nije konačna". "Sheferova izjava je jako opasna, ali se nadam da nije konačna, i trebalo bi učiniti sve, pogotovo u narednim danima, kako ta izjava ne bi bila i konačna odluka", rekao je Tadić agenciji Beta, i dodao da će vojna diplomatija SCG pokušati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da izmeni trenutni stav NATO-a.

Tadić je rekao da je poznati preduslov za članstvo SCG u NATO programu Partnerstvo za mir saradnja sa Haškim tribunalom i izručenje tom sudu bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

"Veliki problem je što nema ulaska u Evropsku uniju, a da prethodno jedna zemlja nije članica Partnerstva za mir", rekao je Tadić, i dodao da je 2002. godine uslov za članstvo u Partnerstvu za mir bila smena tadašnjeg načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojše Pavkovića, a da je sadašnji uslov "mnogo teže ispuniti".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.