Izvor: B92, 08.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Moguć kompromis o Kosovu

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio da je kompromis o Kosovu moguć.

Kompromis je moguć ako Albanci prihvate najviši stepen samostalnosti u političkom i ekonomskom smislu koji ne bi povredio suverenitet i integritet Srbije, naveo je Tadić.

"Kompromisu bih dodao i funkcionalne veze centralnih institucija u Srbiji i kosovskih Srba. To je pravi kompromis. Možemo ga definisati različitim imenima, ali sada sam slikovito pokušao da vam opišem njegov sadržaj", rekao je Tadić za Danas.

Tadić je rekao da ne treba potcenjivati sposobnost Srbije da postigne kompromis i podvukao je da bi rešenje koristilo ne samo Srbima na Kosovu i građanima Srbije, već i stabilnosti čitavog regiona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.