Tadić: Modernizacija srpskog društva - misija DS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Modernizacija srpskog društva - misija DS

UŽICE - Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je danas da je ta stranka "motor razvoja Srbije" i da je bez nje "ugrožena stabilnost zemlje i njen razvojni proces".

Tadić je na proslavi stranačke slave u Užicu istakao da zato DS mora da preuzme odgovornost i rizik za promene i da u tome prednjači.

U funkciji života

Prema njegovim rečima, misija DS je modernizacija srpskog društva, izgradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ravnomernog društva, otvaranje zemlje ka EU i razvoj socijalno pravednog društva, podizanje efikasnosti, razvoj infrastrukture, dovođenje novih tehnologija, borba protiv kriminala i korupcije.

Tadić je takođe dodao da je misija DS i borba za uspostavljanje valjanog sistema vrednosti.

"Samo politika koja veruje u vrednosti prosvećivanja i insistira na prosvećivanju naroda ima pravu funkciju. Politika koja odustane od prosvetiteljstva nema nikakvu funkciju. DS insistira na politici koja ne sme biti izvan života, već u njegovoj funkciji", istakao je predsednik Srbije.

Za ličnu korist - pogrešan izbor

Tadić je svim članovima DS, i onima koji imaju nameru da se učlane u tu stranku, poručio da im je pogrešan izbor ukoliko misle da će time ostvariti svoju ličnu korist.

"Samo oni koji su spremni za težak rad i nastavak politike koju su ustanovili Grol, Davidović, a pre svega Zoran Đinđić, su dobrodošli. Svako ko ne želi da radi i misli da se stvari ne mogu poboljšati ugrožava našu misiju", poručio je Tadić.

On je istakao da su u DS dobrodošli samo oni koji su spremni na tu misiju.

"Svako ko ne želi da preuzme rizik da se popravi što se popraviti može ugrožava misiju DS. DS prednjači u procesu menjanja prvo sebe, pa onda i društva", kazao je predsednik.

Prošlost i zanemarivanje budućnosti

Tadić je podsetio da je stranka reformisana u poslednjih 20 godina, da je u nekoliko navrata promenjen Statut, ističući da je DS gradivna i ključna stranka u Srbiji.

"DS ima najveću podršku u Srbiji i da bi tako ostalo mora da se menja i postavlja političke standarde drugim strankama u svim oblastima", rekao je Tadić.

On je ukazao na to da se Srbija decenijama kreće iz izazova u izazov i da ne može da sastavi duži period mira i razvoja, kao što je i danas, kako je naveo, ophrvana problemima iz prošlosti, pogrešnim investicijama, navikama i vrednostima, koje nisu uvek najkorisnije i koje zaustavljaju razvoj društva.

"Srbija koja uvek vodi dijalog sama sa sobom, uranjajući se u prošlost, ponekad na dramatičan način zanemaruje budućnosti", rekao je Tadić.

Slavski kolač

Tadić je sa zamenikom predsednika DS Dušanom Petrovićem, Draganom Šutanovcem, gradonačelnikom Užica Jovanom Markovićem i sveštenicima prelomio slavski kolač.

Proslavi stranačke slave u Užicu prisustvuju i premijer Mirko Cvetković, ministri Saša Dragin, Slobodan Milosavljević, Rasim Ljajić, udovica ubijenog premijera Zorana Đinđića Ružica, poslanici i funkcioneri te stranke i mnogobrojni gosti.

Tadić će u nastavku posete Užicu održati predavanje studentima na Učiteljskom fakultetu u tom gradu, dok će Cvetković obići valjaonicu aluminijuma "Impol Seval" i valjaonicu bakra "Sevojno Ist Point" i pristustvovati promociji zajedničkog projekta "Slobodna zona" Valjaonice bakra i Valjaonice aluminijuma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.