Izvor: B92, 10.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Mladić uslov svih uslova

London -- Saradnja Srbije i Crne Gore sa Velikom Britanijom u velikoj meri zavisi od izručenja Ratka Mladića Haškom tribunalu, stav je koji su ministru odbrane Borisu Tadiću preneli najviši zvaničnici britanske Vlade. Ministar Tadić se u ponedeljak u Londonu sastao sa ministrom odbrane Džefrijem Hunom i šefom diplomatije Džekom Stroom. Kako je za B92 rekao Tadić, jedna od tema razgovora bila je saradnja naše zemlje sa sudom u Hagu, ali ne i izručenje četvorice generala tom sudu: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Nesumnjivo da je Ratko Mladić uslov svih mogućih nastavaka čvršće kooperacije u domenu odbrane i političke podrške Srbiji i Crnoj Gori za dalje političke i bezbednosne integracije."

Prema Tadićevim rečima, osim Haga, razgovori su se ticali i reformi u sistemu odbrane Srbije i Crne Gore, kao i pomoći Velike Britanije Centru za mirovne operacije. "Britanija je, takođe, veoma zainteresovana za stabilizaciju unutrašnjih prilika u Srbiji, jer se rad republičke Vlade i sprovođenje reformi pomno prati", rekao je Tadić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.