Izvor: Blic, 31.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Formiranje Saveta za bezbednost

Predsednik Srbije Boris Tadić najavio je da će Vlada Srbije danas formirati Savet za nacionalnu bezbednost koji će biti institucionalni mehanizam za kontrolu i koordinaciju svih službi bezbednosti.

"Odlukom Vlade, taj tim će od četvrtka biti kompletan", rekao je Tadić u sinoć emitovanom intervjuu Radio televiziji Srbije i istakao da će po formiranju Saveta početi razgovori o budućem šefu Bezbednosno informativne agencije.

Tadić je ocenio da službe bezbednosti treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da vode profesionalci, nepolitički ljudi i dodao da Srbija treba da školuje nove ljude koji će se baviti tim pitanjima.

Navodeći da su službe bile prokažene od strane demokratskog dela društva u prošlosti i da je bilo zloupotreba u političke svrhe, Tadić je istakao da službe nikada neće izaći iz okvira svog mandata uspostavljanjem stalnog civilnog nadzora.

On je rekao da će kontrolisati rad bezbednosnih službi, nametati poseban ritam, tražiti izveštaje o radu i da će ižveštaji biti zajednički.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.