Tadić: Evropski kurs dobio većinu

Izvor: B92, 17.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Evropski kurs dobio većinu

Beograd -- Predsednik Boris Tadić pozvao sve stranke da poštuju izbornu volju građana, jer je Srbija na izborima, ubedljivom većinom, odlučila da nastavi strateški evropski kurs.

"Taj strateški pravac jedina je šansa da građani Srbije ostvare bolji život i nema te postizborne matematike kojom savez Šešelja i Koštunice može da sakrije izborni fijasko. Gubitnici ovih izbora od naroda nisu dobili mandat da mu ukinu perspektivu i budućnost", rekao je Tadić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Tadić je, kako je navedeno u saopštenju Pres službe predsednika, naveo da su građani Srbije glasali za politiku koju su im partije, liste i koalicije ponudile na izborima.

"DSS u predizbornoj kampanji svoje birače nije upozorio da će njihova politika posle 12. maja biti program Vojislava Šešelja", rekao je Tadić i istakao da to predstavlja "obmanu građana".

Tadić je kazao da je lista "Za evropsku Srbiju" na izborima osvojila 1.577.000 glasova što je, kako je objasnio, za 1.100.000 glasova više od koalicije DSS-NS.

"Onaj ko iz izbora u izbore ima sve manje glasova, a sve veću želju da zadrži vlast, upravo je taj koji priželjkuje prekrajanje narodne volje i uzurpaciju vlasti", rekao je Tadić.

Više o pregovorima o formiranju nove vlade možete pročitati ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.