Tadić: Da li ste za poništavanje SSP, izjasnite se?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Da li ste za poništavanje SSP, izjasnite se?

STARA PAZOVA, RUMA - Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da je Srbiji potrebna socijalno odgovorna vlada, formirana na bazi nacionalnog pomirenja.

"Moj posao je da napravimo nacionalno pomirenje u Srbiji, da se političke snage 90-ih i političke snage koje su vodile Srbiju nakon 2000. godine objedine oko zajedničkih ciljeva, da umirimo stanovništvo, tenzije i nesporazume, da teške reči padnu u zaborav i da pokušamo da u sledeću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << deceniju uđemo kao stabilna i prosperitetna zemlja", rekao je Tadić u Staroj Pazovi.

Prema njegovim rečima, lista "Za evropsku Srbiju", čiji je nosilac bio, spremna je da formira vladu sa svim strankama koji žele evropsku Srbiju, da brane integritet zemlje, da otvore radna mesta, i koje neće obmanjivati građane lažnom nacionalnom politikom.

"Mislim da se vlada može formirati samo ako napravimo realan plan kako ćemo obezbediti radna mesta i penzije, kako ćemo privući investicije, ne samo kako ćemo dve ili tri milijarde evra godišnje privlačiti u Srbiju, već kako ćemo ići prema pet milijardi, jer samo tako penzije mogu dostići visinu od 70 odsto plata. Sve ostalo bila bi pokvarena laž i obmanjivanje građana", istakao je Tadić.

Stranke koje su pretile dobile mizeran broj glasova

"Stranke koje su u kampanji pretile i delile građane na izdajnike i patriote dobile su mizeran broj glasova, ali ne radujem sa ja izbornom porazu svojih političkih protivnika. Nemam nijednu lošu reč za njih, i ako promene politiku i njima ću pružiti ruku", rekao je Tadić.

Osvrćući se na oštru retoriku i uvredljiv jezik kome su neke stranke ostale sklone i nakon završetka izborne kampanje, Tadić je rekao da su građani pokazali šta misle o takvim strankama tako što su im poklonili "mizeran" broj glasova.

Govor DSS-a - nezapamćena brutalnost na izborima u Srbiji

"DSS je prekršila svoja predizborna obećanja jer je ta stranka govorila, sa brutalnošću koja je nezapamćena na izborima u Srbiji, da su svi oni koji su potpisali Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju izdajnici koje treba motkama utući, a sada ta stranka govori da neće poništavati taj sporazum. Dobro je da ta stranka to kaže, ali je loše da obmanjuje građane", ocenio je predsednik Srbije i lider DS-a.

" Ja mislim da se lažima ništa ne može postići i da tako ne može da se vodi politika. Tako isto mislim da se vlada ne može formirati na lažnim obećanjima", poručio je Tadić.

Pitanje: Hoće li poništiti SSP, nek se javno izjasne



On se i u razgovoru sa građanima u Rumi osvrnuo na pitanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Tadić je rekao da javno postavlja pitanje onima koji su se protivili potpisivanju tog dokumenta da li ostaju pri stavu da će ga poništiti posle izbora i dodao da očekuje odgovor na to pitanje u roku od 24 sata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.