Tadić: DS je stožer demokratije u Srbiji

Izvor: Politika, Fonet, 03.Feb.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: DS je stožer demokratije u Srbiji

U stranci nema sporenja oko strateških ciljeva, niti će biti kadrovskih promena, rekao lider DS-a povodom 19. godišnjice osnivanja partije

Nema sporenja u Demokratskoj stranci, u njoj postoji najveće moguće jedinstvo oko ostvarenja strateških ciljeva i vrednosti u Srbiji, rekao je predsednik te stranke Boris Tadić. „Izazov pred DS-om nisu politički oponenti nego iskušenja vremena u kojem živimo – izgradnja infrastrukture, reforma društva, borba protiv korupcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i modernizacija administracije. DS je posvećen državi i građanima”,

rekao je on na konferenciji za novinare povodom 19. godišnjice osnivanja DS-a.

Tadić je rekao da se Demokratska stranka Srbije menjala u negativnom pravcu gubeći svoj evropski identitet, dok se Socijalistička partija Srbija transformisala. DS je, u cilju ostvarenja strateških ciljeva Srbije, smogao snage da sklopi političke saveze sa onim snagama koje su osporavale DS, ugrožavale i vređale.„DS je stožer same demokratije u Srbiji, afirmiše vrednosti demokratije i bez DS-a nije moguće zamisliti ni budućnost Srbije niti regiona”, istakao je lider Demokratske stranke.

Tadić je rekao da u stranci neće biti personalnih promena, o kojima se u poslednje vreme govori u pojedinim medijima, i da DS nema vremena za stranačke izbore, jer mora da se bavi rešavanjem problema građana.

U DS-u se nije debatovalo o zameni šefa poslaničkog kluba u republičkom parlamentu i zahvalio je Nadi Kolundžiji na tome što dobro obavlja posao i dodao da ona trpi veliki pritisak.

Kazao je da niko u stranci nema zagarantovano mesto, ni on kao predsednik, ni potpredsednici ili neki drugi funkcioneri, jer su svi sve vreme podvrgnuti kritici institucija DS-a.

Tadić je rekao da se u Srbiji danas ne živi dovoljno dobro, ali da je ostvarena jedna velika vrednost, a to je da je ona danas slobodna zemlja.

P. R.

-------------------------------------------------

Beograd spreman za razgovore o Kosovu

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je da je Beograd spreman za razgovore o konkretnim problemima na Kosovu i Metohiji, ali samo u slučaju da se takvim razgovorima ne dovodi u pitanje državni suverenitet i teritorijalni integritet Srbije. „I sa legitimnim predstavnicima Albanaca spremni smo da razgovaramo o životnim pitanjima, ali sva ta pitanja ne mogu dovoditi u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije na Kosovu i Metohiji... Potpuno smo otvoreni za sve razgovore koji poštuju navedene principe”, rekao je Tadić na konferenciji za novinare Demokratske stranke.

[objavljeno: 04/02/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.