Tadić: 2008. će biti uspešna

Izvor: B92, 01.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: 2008. će biti uspešna

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da veruje da će 2008. biti godina velikih iskušenja, ali da će biti stabilna i uspešna.

On je rekao da će njegova dva neraskidiva cilja u novoj godini biti očuvanje teritorijalne celovitosti Srbije i približavanje zemlje Evropskoj uniji. U izjavi za B92 on je kazao da Srbija "ni po koju cenu ne sme da poklekne pred dilemama" da li treba da ide prema evropskom svetu, jer je to suštinski važno pitanje.

Tadić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je uveren da će Srbija u januaru potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom.

Boris Tadić (FoNet, arhiva)

"To mora da se desi, ja bih voleo da upravo 2008. godinu, koja će biti godine velikih iskušenja, da dovršimo jednim velikim uspehom. A to je dobijanje statusa zvaničnog kandidata za članstvo u EU. To je, u stvari, status zvaničnog kandidata za bolji život", rekao je Tadić.

Tadić tvrdi da Srbija ne sme da odustaje od približavanja Evropskoj uniji.

"Što se mene tiče, nikakvog odstupanja neće biti, ja to apsolutno neću dozvoliti. To su glavne tačke mojih nastojanja u 2008. godini, kao i u narednim godinama", rekao je Tadić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.