Izvor: B92, 25.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: 2005. definisanje budućnosti

Beograd -- Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da će 2005. biti godina u kojoj će biti definisana politička budućnost Srbije.

"Da bismo imali političku stabilnost, moramo da imamo institucije koje rešavaju probleme", rekao je Tadić gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Povodom usvajanja novog Ustava Srbije, Tadić kaže da se plaši da bi moglo doći do novih političkih podela, posebno u vezi s načinom na koji će Ustav biti donet, budući da ga je, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sadašnjim odredbama, praktično nemoguće promeniti. Tadić je ocenio da je rešenje Ustavotvorna skupština, ali je naglasio da bi to moralo da podrazumeva izbore na kojima će građani znati da biraju skupštinu koja će doneti Ustav.

Tim koji je oformio Tadić pre nekoliko dana je završio predlog novog Ustava Srbije, a Odbor Skupštine Srbije za ustavna pitanja je ovlastio Pododbor da nastavi rad na utvrđivanju teksta novog Ustava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.