Izvor: S media, 11.Jun.2013, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Srbija pokušava da odloži primenu sporazuma

Premijer Kosova Hašim Tači izrazio je nadu da će primena briselskog sporazuma početi što pre, bez obzira što, kako je rekao, Srbija pokušava da odloži primenu tog sporazuma.

"Postoje tendencije za odlaganje procesa, ali siguran sam da će do primene doći. To je nepovratan, nezaustavljiv i bitan proces", kazao je Tači - koji se nalazi u višednevnoj poseti Sjedinjenim Državama - za Radio Slobodna Evropa.

Po njegovom mišljenju, sprovođenje sporazuma >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << će doneti slobodu kretanja, ukidanje paralelnih struktura, red i zakon, instalaciju kosovske policije kao i stvaranje okolnosti za održavanje lokalnih i slobodnih izbora u oktobru ove godine, kazao je Tači.

"SAD će ostati uz nas i podržati sva naša zajednička angažovanja. Jedna od najvažnijih tema o kojoj smo razgovarali sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom bila je potpuna primena postignutog sporazuma u Briselu. SAD će nastaviti da radi zajedno sa EU kako bi se ovaj proces okončao u skladu sa određenim rokovima i predviđenim akterima primene", izjavio je Tači posle sastanka sa američkim potpredsednikom.

Odgovarajući na pitanje o integraciji srpskih sigurnosnih struktura u kosovski sistem, Tači je rekao da će se taj proces odvijati na individualnoj osnovi i da će zahtevati poštovanje određenih procedura. "To će biti za ljude dobre volje koji žele da rade, koji žele da prihvate novu realnost. Nikako neće biti mesta za kriminalne strukture ili ljude koji su bili uključeni u nasilje i kriminal", kazao je Tači.

(Tanjug)

FOTO: Beta/Armenija Zajmi Besevic

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.