Izvor: B92, 25.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Kosovu potreban nadzor

Priština -- Hašim Tači kaže da bi bio zabrinut ako nezavisno Kosovo ne bi bilo pod međunarodnim nadzorom.

Predsednik Demokratske partije Kosova je za Koha ditore izjavio da bi bio zabrinut ako nezavisno Kosovo ne bi bilo pod međunarodnim nadzorom, a da je predlog međunarodnog posrednika za status Kosova Martija Ahtisarija "veliko dostignuće za Kosovo i političke težnje građana Kosova".

"Hoću da verujem da će i Rusija biti deo međunarodne odluke o nezavisnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << statusu Kosova", kaže Tači ističući da SAD snažno podržavaju jedino moguće rešenje statusa Kosova, nezavisnost.

Tači se nada da će Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija vrlo brzo doneti novu rezoluciju kojom će utvrditi status Kosova. Prema njegovim rečima, posle toga će parlament Kosova proglasiti nezavisnost, koju će među prvima priznati SAD i EU.

Tači je dodao da će Kosovo biti država svih njenih građana, nezavisno od nacionalne, verske ili druge pripadnosti, i zemlja mira i stabilnosti.

Plakati zahvalnosti

Pred dolazak misije Saveta bezbednosti UN na Kosovo, Priština je danas oblepljena plakatama koje je potpisalo izvesno "Društvo prijatelja Amerike i prijatelji Bila Klintona".

Društvo se zahvaljuje Americi i Klintonu, kao i svim državama koje doprinose i podržavaju nezavisnost Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.