Tabaković: Ne dajemo nerealna obećanja

Izvor: Blic, 03.Apr.2012, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tabaković: Ne dajemo nerealna obećanja

Potpredsednica Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković izjavila je da ta stranka u perdizbornoj kampanji ne daje nerealna obećanja, kao što su ona o rasterećenju privrede ili povećanju rashoda.

"Za infrastrukturne projekte koje najavljujemo ne predviđamo kreditna sredstva", istakla je Tabakovićeva komentarišući apel Fiskalnog saveta političkim strankama da tokom izborne kampanje pokažu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << maksimalnu odgovornost i ne daju nerealna obećanja o eventualnim poreskim rasterećenjima ili povećanju rashoda.

Na primedbu da su procene Fiskalnog saveta da je situacija već dovoljno ozbiljna i da bi javni dug zemlje do kraja 2012. mogao preći 50 odsto BDP-a, Tabakovićeva je odogovorila da je "već dostignut taj nivo".

"Stvarnost se retušira uvećavanjem BDP-a kako se ne bi primenile ograničavajuće mere koje su nepopularne u vreme izbora", kazala je ona.

Tabakovićeva je rekla da naprednjaci garantuju uvođenje reda u javne finansije i kontrolu nad trošenjem javnih sredstava.

"Budžet primeren snazi privrede i građana, bolju naplatu poreskih prihoda, uštede u javnim nabavkama i uvođenje sive ekonomije u regularne tokove", rekla je Tabakovićeva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.