Izvor: B92, 22.Jun.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švimer: Izbori u Srbiji utiču na SCG

Strazbur -- Valter Švimer izjavio je da se "uzda u kolektivnu mudrost" birača u Srbiji na predstojećim predsedničkim izborima.

Generalni sekretar Saveta Evrope je rekao da rezultasti tih izbora mogu uticati i na državnu zajednicu. "Uzdam se u kolektivnu mudrost srskih birača", kratko je rekao Švimer u utorak na konferenciji za novinare u Strazburu, u odgovoru na pitanje o mogućem uticaju izbornih rezultata na budućnost zemlje.

Upitan o izjavama crnogorskog premijera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mila Đukanovića da bi razdvajanje Srbije i Crne Gore bilo brži put ka Evropi, Švimer je odgovorio podsećanjem da je pri osnivanju zajedničke države dogovoreno da u Crnoj Gori bude održan referendum o budućnosti zajednice. "Ne želim da utičem na crnogorske građane. Na njima je da odluče šta je najbolje za njihovu budućnost". Švimer je rekao da rezultati drugog kruga predsedničkih izbora u Srbiji "mogu uticati i na buduće odnose u državnoj zajednici i njenu budućnost", ali nije izneo detalje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.