Izvor: B92, 17.Sep.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svilanović: Nadam se da će problem biti rešen

Vašington -- Jugoslovenski ministar inostranih poslova Goran Svilanović izrazio je u utorak uveče nadu da će, posle niza sastanaka sa američkim zvaničnicima, biti isključena mogućnost da SAD uslove normalizovanje trgovinskih odnosa sa SRJ zahtevom za trajnim poštovanjem Dejtonskog sporazuma i teritorijalnog integriteta BiH.

U telefonskoj izjavi agenciji Beta iz Vašingtona, Svilanović je odbacio kao potpuno neosnovanu ocenu potpredsednika Vlade Srbije Nebojše Čovića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je njegova izjava o mogućnosti da SAD uslove normalizovanje trgovinskih odnosa sa SRJ deo predizborne kampanje za izbore za predsednika Srbije. "Ni na koji način ne želim da učestvujem u bilo kojoj kampanji, niti mi je to ideja. Naprotiv, mislim da su takvi komentari kampanja", rekao je Svilanović, nakon razgovora s grupom senatora i pomoćnikom savetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Stivenom Hedlijem. "Dva dana sam ovde potrošio, nadam se da sam taj problem rešio i da ću ga rešiti u narednih dana, a to je da naša zemlja dobije normalne ekonomske odnose sa SAD bez ikakvog uslovljavanja", dodao je Svilanović uoči sastanka sa zamenikom državnog sekretara Ričardom Armitidžem. Na pitanje koliko je ozbiljna inicijativa grupe američkih senatora o uslovljavanju normalizovanja trgovinskih odnosa sa SRJ, on je rekao da je ta ideja "dovoljno ozbiljna" da je bila glavna tema njegovih razgovora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.