Izvor: B92, 14.Sep.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svilanović: Još bez rešenja za Prevlaku

Njujork -- Šef jugoslovenske diplomatije Goran Svilanović izjavio je za Radio B92 da je u poslednjim pregovorima s Hrvatskom o statusu Prevlake došlo do napretka, ali da rešenje nije postignuto. Svilanović je time demantovao informaciju podgoričkog lista "Dan", da su vlasti u Beogradu i Zagrebu dogovorile privremeno rešenje za Prevlaku. "Da je dogovoreno rešenje, makar i privremeno, to bismo s velikim zadovoljstvom objavili, i mi u Beogradu i oni u Zagrebu. Nažalost, još nismo stigli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do takvog rešenja, ali je tačno da smo pre 2 dana razgovarali o Prevlaci i da je moja ocena da smo napravili korak napred u odnosu na ono o čemu smo razgovarali u Zagrebu. Mi sada razgovramo o privremenom rešenju, ali ga još nismo dogovorili. Nastavićemo razgovore i mislim da će biti mnogo dobre volje i u Podgorici i u Beogradu i u Zagrebu. Uskoro bismo mogli da dodjemo do nekog rešenja, ali za sada tog rešenja nema", kaže Svilanović.

Svilanović trenutno boravi u Njujorku i u subotu će imati više bilateralnih razgovora, dok je za ponedeljak u Vašingtonu zakazan susret s državnim sekretarom SAD Kolinom Pauelom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.