Izvor: Blic, 07.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svilanović: Hongkong predložen zbog unuka

Bivši ministar spoljnih poslova Goran Svilanović izjavio je da je predlog Srbije da Kosovo dobije status kakav je nekada imao Hongkong zapravo znači da ta teritorija samo na mapi bude unutar Srbije, a njime može da upravlja ko god hoće.

"Priča o Hongkongu zapravo znači da smo sad došli u poziciju da, što se nas tiče, tom teritorijom može da upravlja ko god hoće, nama je samo važno da, kada naši unuci budu crtali mapu Srbije, Kosovo bude unutar te mape", rekao je Svilanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za današnji novosadski "Dnevnik".

Ocenio je da to znači da je stav Srbije o statusu Kosova "značajno evoluirao" u odnosu na početak pregovora o statusu.

Dodao je da je teško predvideti ishod procesa pregovora, ali je ocenio da će se konačan predlog pregovaračke trojke najverovatnije ipak kretati u okvirima proklamovanih 14 tačaka.

Svilanović je rekao da u tih 14 tačaka mogu da se eventualno unesu i neke korekcije, kojima bi se izašlo u susret određenim sugestijama Beograda i Prištine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.