Izvor: B92, 24.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svilanović: Beograd i Zagreb će unapređivati odnose

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Srbije i Crne Gore Goran Svilanović izjavio je u ponedeljak uveče da je uveren uverenje da će SCG i Hrvatska posle izbora u obe zemlje nastaviti da unapređuju odnose. "Siguran sam da će i nova vlada koja bude formirana u Hrvatskoj nakon izbora biti dužna da dalje unapređuje odnose sa SCG, isto kao što će to biti dužnost nove vlade koju će Srbija dobiti posle izbora 28. decembra", rekao je Svilanović u intervjuu agenciji Beta.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je kazao da je uveren da će i Zagreb i Beograd dobiti "vlade koje će bez obzira na svoju političku boju biti u stanju da komuniciraju i da zajedno rešavaju probleme koji su još otvoreni u bilateralnim odnosima". "Samo tako doživljam političku scenu i odluke građana Hrvatske. Mislim da bi i svi u Hrvatskoj samo tako morali da prihvate izbore koji će biti održani u Srbiji za nekoliko nedelja".

Ministar spoljnih poslova rekao je da "nema govora o tome da se vratimo korak ili dva unazad kada su u pitanju naši odnosi prema susedima i odnosi suseda prema nama". On je rekao da očekuje da će režim bez viza sa Hrvatskom ostati nepromenjen i posle Nove godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.