Izvor: B92, 28.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svilajnac: Tužbe protiv OIK-a

Svilajnac -- Stranke koje traže opoziv predsednika opštine Svilajnac podneće krivične prijave protiv članova Opštinske izborne komisije.

DS, G17 plus, LDP i Vlaška demokratska stranka podneće tužbe protiv Opštinske izborne komisije i predsednika Radana Zindovića, zato što su ponovo odbili da sprovedu odluku Opštinskog suda o početku izbornih radnji za referendum za opoziv predsednika opštine Svilajnac Dobrivoja Budimirovića Bidže.

Kako je za B92 rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednik Okružnog odbora DS-a Predrag Milanović, umesto početka izbornih radnji po nalogu suda za referendum 2. septembra, Komisija je, posle zahteva za zaštitu zakonitosti koji je Budimirović uputio republičkom javnom tužiocu, donela odluku da sačeka ishod te žalbe iako je to vanredni pravni lek i ne zadržava pravo izvršenja prethodne sudske odluke.

Prema rečima Milanovića, ovakva odluka Komisije u Svilajncu je pokušaj da se ponovo dovede u sumnju 2.661 potpis građana koji traže opoziv Budimirovića, iako je 10. jula ta ista komisija konstantovala da su ispunjeni svi uslovi za održavanje referenduma 2. septembra.

Opštinski sud u Svilajncu do sada je dva puta poništio odluke Opštinske izborne komisije i poslednjim rešenjem naložio da je na snazi odluka Komisije od 10. jula, kada nije bilo žalbi ni jedne strane, i zatražio početak sprovođenja izbornih radnji za referendum o opozivu Budimirovića, zakazan za 2. septembar.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.