Svi su ih zaboravili!

Izvor: Glas javnosti, 10.Avg.2009, 05:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi su ih zaboravili!

GRAČANICA - U kontejnerskom naselju na samom rubu Gračanice u neljudskim uslovima žive brojne srpske porodice koje su ovde našle utočište bežeći sa svojih ognjišta širom Kosova i Metohije pred razjarenom šiptarskom ruljom 17. marta 2004. godine.

Kažu da su odavno zaboravljeni i da na njih više niko ne obraća pažnju niti pokazuje interesovanje da im pomogne.

Tu smo upoznali Stanu Joksimović iz Prištine. Ona kaže da je u kampu šest godina.

Pola >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << penzije ode na lekove

Stana Joksimović tvrdi da je rođaka pevača Željka Joksimovića.

- Otac Željka Joksimovića i moj deda su dva rođena brata. Bila sam na njegovom koncertu u Kragujevcu, on zna da smo rođaci. Majka mu je Srbijanka, a otac Crnogorac iz Podgorice. Ovde u kontejnerima život je jako težak. Leti da umremo od vrućine, dok zimi treba mnogo drva. Tada potrošimo i po 12 metara drva. Živim od penzije od deset hiljada dinara, od koje 5.000 dam na lekove jer sam srčani bolesnik, a imam i visok pritisak. Pošto često u državnim apotekama nema lekova, jer se kradu, onda moram kod privatnika da kupujem. Hrana nam je vrlo slaba. Jedan obrok dobijamo, a od njega ne možeš ceo dan da živiš, a ja sam šećeraš - jada se naša sagovornica i poručuje da i Željko sve ovo čuje.

Sra reci o Stani Joksimovic??? Vidite i samo kako izgleda i sami prosudite da li bi nju neko "Silovao"??? Ona je i od Boga zaboravljena a kamoli od ljudi,ali mi je najtesko kada citam slicne izjave gde se jasno vidi da je "Gospodja" Stana ocigledno i "zasluzeno" dobila neki mali dzeparac za da izjavi nesto slicno?!!! Zamislite, i sam Zeljko Joksimovic (njen rodjak) se ne brine o njoj sto bi u prevodu znacilo da se radi o osobi koja ne zasluzuje neku posebnu paznju!!! Ne postoji nijedan jedini normalan citalac koji ne moze doci do slicnog zakljucka,a posebno je interesantna njena tvrdnja da su je "Silovali" osobe "Siptari" koji imaju ogromne kuce po tri sprata i razne mercedese sto je za iznenadjenje jer slicni tipovi koji poseduju takva bogatstva ne padaju toliko nisko sa ovakvim "Lepoticama"-sami prosudite!!!! G-din D.Perisic-autor ovoga teksta,nesvesno ponizava sebe i pravila novinarstva,jer se otvoreno vidi pravi cilj ili namera ovoga teksta, no za srecu, u Srbiji i okolini,vecina citalaca su intelektualci i verujem da ce "debelo" da se nasmeju kada budu sve ovo procitali?!

Pozdrav svim dobronamernim ljudima,ma gde bili,

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.