Svedok užasa nad Srbima

Izvor: Glas javnosti, 10.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svedok užasa nad Srbima

BEOGRAD - Bivši zarobljenik OVK albanske nacionalnosti posvedočio je za britanski radio Bi-Bi-Si da su pripadnici te terorističke organizacije mučili civile različitog etničkog porekla, uključujući i Srbe. Prema njegovim rečima, u mučenju su korišćeni noževi, pištolji i automatske puške. On je, kako je naveo britanski radio, pristao da razgovara pod uslovom da ostane anoniman.

- Noći su bile tihe tako da ste mogli da ih čujete kako viču dok su ih tukli ili posle toga. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Kada nekoga muče, on viče „o, majko“ na svom jeziku - rekao je svedok, koji je bio u zatvoru OVK u Kukešu, u severnoj Albaniji.

Istraga koju je sproveo Bi-Bi-Si pokazala je da je OVK tokom i posle rata na Kosovu 1999. godine kidnapovala civile na Kosovu i Metohiji, mučila ih i u nekim slučajevima ubijala.

Izvori te medijske kuće navode da su među 2.000 nestalih kosovski Srbi, etnički Albanci i Romi, a svedoci tvrde da su neke od žrtava sahranjene u kampu Kukeš u Albaniji.

Portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić kaže da se priča spomenuta na britanskoj informativnoj mreži poklapa sa istragom koju sprovodi Tužilaštvo.

- Nije tu samo jedan svedok, ima ih više, a iz razumljivih razloga ne mogu se otkrivati njihova imena. Drago nam je da se ovoj priči posvećuje sve više pažnje na međunarodnom nivou, i da se javnosti otkrivaju mesta na kojima su se ti zločini odigrali - naglasio je Vekarić.

Portparol Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih sa KiM Gordana Đikanović, takođe je prijatno iznenađena ovom vešću.

- Od Tužilaštva za ratne zločine i ranije smo dobili informacije da ima dosta Albanaca koji se sami javljaju da svedoče o zločinima koje su počinili, učestvovali u njima ili su bili svedoci.

TAčI: NISMO KRIVI

Premijer privremene Vlade Kosova Hašim Tači i bivši vođa OVK, odbio je navode iz priloga Bi-Bi-Sija.

- Pojedinci su zloupotrebili uniforme OVK posle rata, ali se OVK ogradila od tih zloupotreba, koje su bile minimalne - rekao je Tači.

Zločini koju su zlikovci OVK pod komandom Zmije učinili su tako strašni da ih je nemoguće više skrivati i zataškavati. Neporeciva je istina da su žrtve OVK bandi bili svi oni koji su na bilo koji način smetali njihovim planovima: Srbi, Goranci, Romi, Muslimani, Turci, Makedonci, kao i Albanci. Odnos prema Albancima koji nisu pristajali uz njihove zločinačke akcije je bio posebno svirep. Meni okolnost da nekog zvaničnika danas iznenađuje spremnost žrtava koji su etnički Albanci da pričaju o golgoti kroz koju su prošli govori da su ti zvaničnici osobe sa puno predrasuda, stereotipa i neznanja o elementarnim činjenicama o KiM.

Da su Srbi kojim slucajem pocinili nesto slicno, strani i nasi mediji bi bez ikakve provere ili dokaza, probili usi svojim gradjanima o srpskim "zverstivima" nad jadnim, malim, nezasticenim Albancima. Buduci da su zlocine ipak pocinili Siptari, tu se traze dokazi na sve strane, pa ce mozda ovo zlodelo dobiti par sekundi na CNN ili BCC u nekom losijem terminu!

Posle 'iscrpne i nepristrasne' istrage tribunal u Hagu je 2055-e godine utvrdio da je svega 0,31% Srba bilo muceno na KiM i to od prerusenih srba u uniforme OVK...Iz istog razloga su svi srpski koljaci bili oslobodjeni optuzbi jos davne 2008-e. Oni su se samo legitimno svetili srbima koji su se usudili da brane svoju zemlju sto je protivno svim medjunarodnim konvencijama i statutu UN...Za ove i mnoge slicne prestupe Srba diljem dizintegrisane YU se i sam srpski predsednik Tadic svojevremno svima izvinio, na osnovu fakata iz knjge F.Tudjmana 'istina historijskih bespuca'...

Cudi me od BBC glasilo Velike Britanije tj.obavestajne sluzbe Mi6 da ovo prenosi jer evo 20g BBC(englezi)do danas su milonske textove lazi protiv Srba objavljivali.

Sta li su ovaj put ta gamad Engleska putem BBC skuvali???

SRBI U ZADNJEM RATU NIKOG NISU UBILI, NITI IKOG MUCILI.

SRBI SU NAJBOLJI NAROD NA SVETU A GLAS JAVNOSTI NAJBOLJI DNEVNI LIST

NA MARSU.

ZIVELA SRBIJA, ZIVELA PAMET.

DOLE, SVI OSTALI

PROSECNO GLUP SRBIN, OBOZAVAM DA CITAM GLAS JAVNOSTI.

Vekaricu i Vukcevicu ne vjerujem. Sto su cekali da proglase nezavisnost pa tek sada kobajagi vrse istragu. Nisu smjeli ili nisu htjeli, pitanje je sad. A sada kada i Zapad pusta zlocince niz vodu oni se javljaju. Sve je ovo crnogorska politika Tadica. Sada se kao fol bavi kriminalom. Joj joj, uh.

Danas su sudije EULEKSA oslobodile jos nekoliko OVK zlocinaca ranije

osudjenih.

Bice zanimljivije kad vlasti i Beogradu nateraju sudije Srbe da rade po

kosovskim zakonima a time i ucestvuju u sledecim oslobadjajucim presudama.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi detalji o mučenjima civila nealbanske nacionalnosti

Izvor: 24sata, 09.Apr.2009, 16:37

U mučenju su korišćeni noževi, pištolji i automatske puške.

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.