Svečana akademija u NP u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2016, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečana akademija u NP u Somboru

Svečanom akademijom, koja je održana sinoć u Narodnom pozorištu u Somboru, obeleženo je 70 godina profesionalnog rada i 134 godine od osnivanja te teatarske kuće.

Od 1882. godine, kada je odigrana prva predstava, jedno od najlepših i najstarijih vojvođanskih pozorišta, Narodno pozorište u Sobmoru, neguje umetnost u najširem smislu, a poslednjih sedam decenija u toj bačkoj varošici slavi se pozorište.

O značaju somborske teatarske kuće, slavnim predstavama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << generacijama sjajnih glumaca, te o lepim uspomenama, govorili su svi oni koji su tamo odlazili, a potom se i rado vraćali, zaljubljeni u Sombor, somborsku publiku i njihovo Narodno pozorište.

"Uvek se trudim da za milimetar više pokreneno, napredujemo, da sledimo sebe. Da moramo da održimo onaj nivo koji pripada ovakvoj jednoj instituciji", kaže Mihajlo Nestorović, upravnik Narodnog pozorišta.

Iako se pozorište menja, strast prema glumi i prveženost teatru konstanta je Narodnog pozorišta u Somboru. Zato ono i jeste već sedam decenija utočište nosilaca intelektualne misli i večitih zaljubljenika u teatar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.