Sve tačke razmotrene, dan za glasanje još nepoznat

Izvor: Glas javnosti, 25.Sep.2011, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve tačke razmotrene, dan za glasanje još nepoznat

BEOGRAD - Skupština Srbije završila je pretres amandmana na Predlog zakona o vraćanju imovine i obeštećenju, čime je razmotrila sve tačke aktuelne sednice, o kojima će se izjasniti u danu za glasanje.

Kako je saopštila predsedavajuća sednicom Gordana Čomić, poslanici će o danu za glasanje naknadno biti obavešteni.

Uz Predlog zakona o vraćanju imovine i obeštećenju poslanici treba da se izjasne i o Predlogu zakona o javnoj svojini, a usvajanjem tih akata Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << će ispuniti sve obaveze iz evropske agende.

Pored ta dva zakonska predloga na dnevnom redu sednice nalazile su se i izmene Zakona o vraćanju imovine crkvama i verskim zajednicama, koje je Vlada Srbije večeras povukla iz skupštinske procedure zbog dodatnih usaglašavanja.

Inače, taj zakonski predlog parlamentarci su razmotrili u načelu, a na njega je uloženo i blizu 50 amandmana.

U danu za glasanje poslanici treba da se izjasne i o tačkama dnevnog reda još dve vanredne sednice koje su razmotrili tokom ovog meseca i to zakonskim rešenjima o železnici, patentima kao i izmenama Zakona o autorskim i srodnim pravima.

Poslanici treba da glasaju i o predlozima zakona o krivičnom i parničnom postupku, zaštiti poslovne tajne, kao i dva predloga odluka i to o naknadi za rad u Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje i o naknadi za rad u Komisiji za akreditaciju i proveru kvaliteta.

Za ponedeljak, 26. septembra zakazana je nova vanredna sednica na čijem dnevnom redu su predlozi odluka o izboru članova Komisije za kontrolu izvršenja krivičnih sankcija, koji je podneo Odbor za pravosuđe i upravu Skupštine Srbije i o prestanku funkcije javnog tužioca u Apelacionom javnom tužilaštvu u Nišu Krsmana Ilića, koji je takođe podneo Odbor za pravosuđe i upravu. Ta sednica prvobitno je bila zakazana za 17 časova, ali je predsedavajuća Čomić sinoć saopštila da će početi u 10 sati.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U ponedeljak glasanje o svojini i restituciji

Izvor: Beta, 25.Sep.2011

BEOGRAD, 25. septembra 2011. (Beta) - Skupština Srbije trebalo bi u ponedeljak da glasa o predlozima zakona o javnoj svojini i o restituciji, čije je usvajaje uslov da Srbija dobije status kandidata za članstvo u EU...Pre glasanja, parlament će u 10 sati da počne novu sednicu na čijem dnevnom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.