Sve dok Vučić donosi odluke, Srbija neće dozvoliti da drugi odlučuju o njoj

Izvor: BKTV News, 26.Okt.2017, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve dok Vučić donosi odluke, Srbija neće dozvoliti da drugi odlučuju o njoj

Nedavni nastup Brajana Hojta Jia najava je još većih pritisaka i težih napada na nezavisnu politiku Srbije i njenu poziciju vojne neutralnosti, ocenio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je reagovao i povodom izjave ministarke Zorane Mihajlović da "niko od nas ne može dobiti blagoslov ako nas sklanja s evropskog puta" da, na sreću, mnogi, pa ni ministarka MIhajlović ne donose odluke.

"Nisam razgovarao s predsednikom Aleksandrom Vučićem, ali čvrsto verujem >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da dok on donosi odluke možemo biti sigurni da će se Srbija ponašati odgovorno i odlučno i da neće dozvoliti da drugi odlučuju o njoj", rekao je Vulin za "Večernje novosti".

Ji je, navode Novosti, tražio da Srbija raskine bliske odnose s Ruskom federacijom, ne dodeli diplomatski status osoblju Rusko-srpskog humaniranog centra u Nišu i poštuje teritorijalni integritet lažne države Kosovo.

Na pitanje lista kako ocenjuje reakciju Zorane Mihajlović na zahteve Jia i njenu opasku, Vulin odgovara:

"Da o Srbiji odlučuju predstavnici bivšeg režima nisam siguran da se kao 2008. godine ne bismo preko noći, a bez otpora, našli u nekoj drugačijoj državi. Voljom naroda i na sreću Srbije, oni ne odlučuju, baš kao što ne odlučuju ni neki članovi sadašnje vlasti, poput Zorane Mihajlović".

Mihajlović je ranije za Novosti rekla, povodom izjava Jia, da "Srbija ne treba da gubi svoje prijatelje na putu koji je izabrala, a izabrala je evropske integracije".

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.