Izvor: B92, 11.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra zasedanje šefova diplomatije EU

Brisel -- Šefovi diplomatija EU će na zasedanju, u ponedeljak, pozdraviti izbor i dolazak na čelo Srbije predsednika Borisa Tadića.

Oni će "potvrditi odlučnost Evropske unije da pomogne napore Srbije i Crne Gore za napredovanja ka uključivanju u EU". To su novinarima izjavili zvaničnici Saveta ministara EU, istakavši da će evropski ministri analizirati posledice predsedničkih izbora u Srbiji.

Već zauzeti ključni stav činilaca EU je da opredeljenje srpskih birača za "demokratskog, reformskog i proevropskog kandidata" Tadića bez sumnje doprinosi stabilnosti Srbije, državne zajednice SCG i regiona, rekli su evropski izvori u Briselu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.