Sutra ročište u slučaju Ganić

Izvor: Glas javnosti, 19.Apr.2010, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra ročište u slučaju Ganić

BEOGRAD  - U sudu u Londonu sutra će biti održano pripremno ročište u procesu izručenja bivšeg člana ratnog predsedništva Bosne i Hercegovine Ejupa Ganića po zahtevu Srbije.

Sekretar Tužilaštva za ratne zločine Bojan Lapčević rekao je da će sutra u Londonu biti održano pripremno ročište radi dogovora o dinamici daljeg postupka ekstradicije.

On je precizirao da će odbrana Ganića, osumnjičenog u Srbiji za ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << godine, zatražiti dodatno vreme za dostavljanje prigovora i dokaza protiv zahteva Srbije za izručenje.

Posle toga, kako je naveo, nakon što odbrana dostavi prigovore, zastupnici zahteva Srbije za ekstradiciju Ganića, odnosno Kraljevska tužilačka služba dobiće određeno vreme za odgovor na njih.

- Koliko će vremena dobiti, to će se znati nakon sutrašnjeg ročišta - rekao je Lapčević.

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević koji je prisustvovao na prvom ročištu održanom 13. aprila, sutra neće biti u Londonu.

Ganić je uhapšen 1. marta na aerodromu Hitrou u Londonu na osnovu poternice koju je za njim i još 18 osoba iz BiH, Srbija raspisala zbog napada na kolonu JNA u Sarajevu, 3. maja 1992. godine.

Beta

Svi ce oni doci na red od Slovenije do makedonije. racuni stizu na naplatu polako ali sigurno.

Red je poprilican ali se polako i sigurno smanjuje.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.