Izvor: B92, 04.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra protest Sindikata pravosuđa

Beograd -- Sindikat pravosuđa Srbije sutra organizuje veliki protest na beogradskom Trgu Nikole Pašića.

Nezadovoljni radnici pravosuđa obići će i zgrade Skupštine i Vlade Srbije. "Sa skupa će biti upućen zahtev da se stručnim saradnicima, sudskim izvršiteljima, referentima, daktilografima, spremačicama i ostalom 'nesudećem osoblju' plata poveća 100 odsto", rekla je danas agenciji Beta predsednica sindikata Slavica Živanović.

Ona je navela da predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sindikata zahtevaju prijem kod ministara pravosuđa Dušana Petrovića, finansija Mirka Cvetkovića i podpredsednika Vlade Božidara Đelića.

"Ako nas sutra ne prime, prekosutra ćemo ih obići prilikom njihove sednice vlade", najavila je Živanovićeva.

Sutrašnje okupljanje će početi u osam sati na Trgu Nikole Pašića, a zaposleni u pravosuđu u protesnoj povorci obići će i zgrade Skupštine i Vlade Srbije.

"U šetnju ka Skupštini i Vladi Srbije krenućemo oko 11:00, kada se dovoljno nas okupi", rekla je Slavica Živanović.

Ona je dodala da očekuje veliki odziv i dolazak preko 2.000 zaposlenih u pravosuđu iz svih gradova Srbije.

"Tri meseca smo pokušavali da ministarstvu pravde Dušanu Petroviću i potpredsedniku Vlade Božidaru Đeliću skrenemo pažnju na naše zahteve. Tada smo zahtevali da prosečna zarada bude osnovica za obračun plata, sada tražimo povećanje od 100 odsto", kazala je Živanovićeva.

Prema njenim rečima, prosečna zarada "nesudećeg osoblja" u pravosuđu trenutno iznosi između 10.000 i 14.500 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.