Sutra nastavak rasprave o amandmanima o porezima na imovinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2009, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra nastavak rasprave o amandmanima o porezima na imovinu

BEOGRAD - Poslanici skupštine Srbije završili su rad, a raspravu o amandmanima na Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o porezima na imovinu nastaviće sutra u 10 sati.

U dosadašnjem toku rasprave poslanici su obradili osam amandmana, od ukupno 13, koliko ih je podneto na predlog.

U toku rasprave poslanici Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije kritikovali su predložene dopune zakona.

Poslanik radikala Aleksandar Martinović rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da je zakon pisan da "zaštiti one koji su bogati, a da što više optereti obične građane, koji jedva sastavljaju kraj sa krajem".

On je naveo da Vlada Srbije predloženim zakonom teret ekonomske krize prebacuje na malog čoveka.

Osnovni razlog za donošenje ovog zakona, kako se navodi u njegovom tekstu, je podsticanje razvoja tržišta kapitala.

Zbog toga se predlaže izuzimanje prenosa uz naknadu hartija od vrednosti i udela u pravnom licu iz predmeta oporezivanja porezom na prenos apsolutnih prava.

U cilju ravnopravnog poreskog tretmana prenosa hartija od vrednosti i udela u pravnom licu uz naknadu, sa prenosima koji se vrše bez naknade (nasleđe i poklon), predlaže se izuzimanje hartija od vrednosti i udela u pravnom licu i iz predmeta oporezivanja porezom na nasleđe i poklon.

Posla razmatranja amandmana na taj zakonski predlog, poslanici bi trebalo da raspravljaju u pojedinostima na predloge zakona o izmenama i dopunama zakona o akcizama, administrativnim taksama.

Na dnevnom redu su i Predlog zakona o privremenom izuzimanju od oporezivanja na dohodak građana određenih vrsta prihoda, Predlog izmena i dopuna Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Tokom današnje rasprave u pojedinostima o dopunama Zakona o carinskoj tarifi veći deo opozicije ocenio je da je jednostrana primena Prelaznog trgovinskog sporazuma štetna za građane Srbije i da će zbog primene tog sporazuma biti značajno smanjeni budžetski prihodi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.