Izvor: Glas javnosti, 25.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac podelio srpske političare

Otkriće Kurira da je ministar odbrane Dragan Šutanovac medijima preneo detalje pregovora vlade sa SAD izgleda da je zaustavilo priče o odavanju državne tajne o „slučaju Kovačević“. Mada, Vlada Srbije zvanično insistira da nadležni utvrde krivičnu odgovornost za odavanje državne tajne.

U kabinetu Mirka Cvetković niko ne želi da govori o tome dok se ne završi istraga, koju po nalogu tužilaštva sprovodi MUP.

Krtica ili ne

A u MUP - u Srbije juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << iz Republičkog javnog tužilaštva nije stigao nijedan zahtev za nastavak istrage o odavanju državne tajne. Posle informativnog razgovora sa glavnom urednicom lista koji je prvi objavio informaciju, u MUP-u čekaju dalje naloge tužilaštva.

PROCURILO PRED FINIŠ

Pozivajući se na neimenovani izvor „iz samog vrha vlasti“, beogradski mediji navode da su pregovori Ministarstva pravde Srbije i američke ambasade trajali sedam meseci, da su ih vodili Manter i državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen, a da je informacija procurila tek kada je „slučaj Kovačević“ trebalo da finalizuje Ministarstvo inostranih poslova.

KRIVCI OTPUŠTENI

Ministar Vuk Jeremić izjavio je da nije bilo nikakvog naređenja bivšem vicekonzulu Srbije u NJujorku Igoru Miloševiću da izda pasoš Miladinu Kovačeviću.

- Miloševićev nadređeni, generalni konzul Slobodan Nenadović, u istrazi je izjavio da nije znao šta vicekonzul Milošević radi. Obojica su posle postupka otpušteni s posla - rekao je Jeremić.

SAD TRAŽE IZRUČENJE

Portparol Stejt departmenta Robert Vud izjavio je da su srpske vlasti uveravale SAD da će energično raditi na slučaju Miladina Kovačevića i da će nastaviti saradnju kako bi se pronašao način da se Kovačević vrati u Ameriku i suoči sa pravdom.

- Zabrinuti smo činjenicom da se Kovačević još nije vratio, a mi želimo da se to dogodi - rekao je Vud, odbivši da komentariše navode da je Vlada Srbije pripremila milion dolara za obeštećenje i kauciju.

- Naši napori fokusirani su na to da se Kovačević nađe pred licem pravde u SAD - zaključio je Vud.

Vlada je ucinila veliku gresku sto je pristala da potvrdi da su pregovarali sa amerikancima i da su speremni platiti 900 hiljada dolara kako bi popravili odnose sa amerikom. Kad su vec odlucili da to proglase drzavnom tajnom trebali su ostati dosljedni i tu niko nista nebi mogao. Znalo bi se da je neko izdao drzavnu tajnu ali nebi se saznalo ko, tako da vlada nebi bila kriva, jer bi u tom slucaju krivnju prebacili na policiju i tuzilastvo, sto ne mogu da otkriju krticu. Ovako uradili su to sto su uradili i sad ostaju samo 3 moguce stvari. Da kazu ko je izdao drzavnu tajnu kako bi se mogao sankcionisati, i li da ga sakriju a li onda mora da padne cela vlada jer ta vlada vise nebi imala mandat naroda. Trece je raspisivanje vanrednih izbora. Sve ostalo ce biti ponovo zamajavanje naroda srbije i pokazace koliko je korumpirana i kriminalna nasa vlada. Takovi ljudi zaista vise ne mogu da sluze narodu. Dosta je bilo afera sa DS i sa Tadicem tome treba stati na kraj.

bravo sutanovac, jos da je to uradjeno iz ubedjenja a ne po necijem nalogu ...

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.