Šutanovac kupio pašnjak I klase

Izvor: B92, 06.Jul.2012, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac kupio "pašnjak I klase"

Beograd -- Plac u Skerlićevoj 20 na Vračaru, na kojem Dragan Šutanovac i još devet investitora grade luksznu zgradu, kupljen je kao "pašnjak prve klase" za 1,5 miliona €.

Pojedinačna cena za svakog kupca nije definisana, ali ako je ukupan iznos podeljen jednako onda je bračni par Šutanovac morao da plati 272.727 evra.

Ugovor o kupoprodaji placa potpisali su kupci Gordan i Dragan Petrić, Predrag Đorđević i prodavci Miloš Rutović iz Beograda i zamenik direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << firme Trešnja d.o.o, koja je prodala plac, Živomir Radosavljević.

Predrag Đorđević je ugovor potpisao po punomoćju kupca Nenada Đorđevića, dok je po specijalnom punomoćju u ime osmoro investitora, između ostalih i supružnika Šutanovac, svoj potpis stavio Dragan Petrić.

Kupci su se obavezali da ovu sumu isplate prodavcu u roku od deset dana od dana upisa prava svojine nad nepokretnostima i to tako što će 750.000 evra uplatiti na račun firme Trešnja, a preostalih 750.000 evra na devizni račun Miloša Rutovića. Dakle, ugovor predviđa da kupoprodajnu cenu od 1.500.000 evra snosi svih jedanaest investitora što otvara niz interesantnih pitanja, kako za ministra Šutanovca tako i za Agenciju za borbu protiv korupcije.

U ranijim izjavama ministar je rekao da tek treba da uzme kredit kod neke poslovne banke i da na taj način obezbedi sredstva koja će uložiti u izgradnju poslovno-stambenog objekta na Vračaru.

„Novac još nisam dao. Očekujem da do kraja godine, kada završim kredit zatvorim finansijsku konstrukciju. Tako sam se dogovorio sa drugim investitorima koji su već uložili sredstva“, rekao je Dragan Šutanovac za „Politiku“.

Dragan Šutanovac dostavio Agenciji za borbu protiv korupcije traženu dokumentaciju u vezi sa investiranjem u gradnju stambeno-poslovnog objekta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.