Šutanovac: Za diplomatska rešenja

Izvor: B92, 28.Avg.2009, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Za diplomatska rešenja

Beograd -- Srbija svoju politiku zasniva na stavovima da svi nesporazumi treba da se rešavaju mirnim i diplomatskim putem, kaže ministar odbrane Dragan Šutanovac.

"Verujem da je vreme ratova za Srbiju prošlost, a da će aktivna i rezervna vojska svoja znanja i sposobnosti usmeriti na očuvanje globalnog mira i pomoć stanovništvu u svim prilikama kada to bude potrebno", rekao je Šutanovac na svečanosti povodom završetka školovanja nove klase rezervnih oficira na Vojnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akademiji.

On je rekao da je obaveza svih zemalja da zajedno učestvuju u očuvanju mira u svetu i borbi protiv terorizma, za koji je ocenio da svakim danom postaje sve veći bezbednosni izazov za sve zemlje u svetu.

"Za Srbiju ne postoji alternativa putu koji vodi ka integracijama u zajednicu evropskih država. Samo tako možemo doprineti očuvanju nacionalnih interesa, ekonomskom razvoju i stvaranju boljih uslova za život građana", rekao je on.

Prema njegovim rečima, poverenje javnosti u Vojsku Srbiji i u vojni poziv je vraćeno, a vojska je postala jedan od najznačajnijih spoljnopolitičkih kapaciteta zemlje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.