Šutanovac: Vojska siromašna

Izvor: S media, 19.Avg.2009, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Vojska siromašna

Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio da Vojska Srbije nije bogata, već je, naprotiv, dosta siromašna i moraće da se izdvaja novac da se opremi vojska, "i to ne zarad nje već zarad svih građana Srbije".

"Često se špekuliše kako je vojska vlasnik velike imovine, kako vojska ima ogromne pare u nekretninama. Jedan borbeni avion kakav bi nama bio potreban može da košta od 40 miliona evra, pa do 100 miliona sa pratećom opremom, a teško da toliko vredi nešto u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << što vidite i kažete da je vojno", istakao je on u intervju televiziji Galaksija 32 iz Čačka.

Šutanovac je rekao da je planirana modernizacija u vazduhoplovstvu i protivvazduhoplovnoj odbrani, ali da to iziskuje velika materijalna sredstva i u ovom mandatu Vlade najverovatnije neće biti urađeno.

On je, podsećajući da srpska odbrambena industrija ima najbolje rezultate za poslednjih 19 godina, apelovao na zaposlene u vojnim fabrikama i one koji ih vode da budu jako ozbiljni, jer ukoliko se u prvim koracima povratka na svetsko tržište napravi neka greška, neće biti prilike za ponovno pojavljivanje na njima.

Šutanovac je rekao i da su do sada vođeni pregovori sa vojskom Turske oko mogućnosti zajedničkog ulaganja u aerodrom Lađevci između Čačka i Kraljeva, koji bi trebalo da

se koristi i u civilne svrhe.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.