Šutanovac: Neki bi da drže kočnicu

Izvor: Glas javnosti, 03.Apr.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Neki bi da drže kočnicu

BEOGRAD - Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio je da ne može da kaže da li smo bliže ili dalje završetku saradnje sa Haškim sudom, ali da je "sigurno da se čine ozbiljni napori da se taj posao završi".

- Žalosno je što nismo imali prilike da se tim ljudima sudi u našoj zemlji, ali sistem vrednosti koji treba da nas vodi u pravcu evropske perspektive Srbije podrazumeva i konačno rešavanje te tragedije koja je trajala godinama na prostoru bivše Jugoslavije - rekao je on >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za magazin " Objektiv".

Ministar odbrane je naveo i da tu spada i Deklaracija o Srebrenici koju je usvojila Skupština Srbije.

- Ubeđen sam da je ovo važan i preloman trenutak za budućnost Srbije. Znam da će uvek biti onih koji bi voleli da se stvari ne menjaju, onih koji bi želeli napred, a da drže kočnicu - rekao je on.

Šutanovac veruje da pitanje Kosovo ili Evropska unija nikada neće bit postavljeno pred Srbiju.

- Važno je uvek imati u vidu da pet zemalja članica EU i četiri NATO zemlje nije priznalo nezavisnost Kosova i Metohije i voleo bih da vidim jedno cirkularno pismo koje bi se sa istim pitanjem uputilo Španiji, Kipru, Grčkoj, Slovačkoj i Rumuniji. Zato mislim da to pitanje na takav način nikada neće biti postavljeno pred Srbiju. Ne verujem da će Srbija ikada biti dovedena pred takvu odluku - rekao je Šutanovac.

Ministar je naveo i da očekuje da će Misiji Srbije pri NATO u Briselu biti otvorena u narednim mesecima, ističući da je vojni deo misije potpuno koncipiran.

- Velika je šteta što Srbija od kraja 2006. do danas nije u potpunosti učestvovala u programu "Partnerstvo za mir" i naivno je verovanje da ukoliko izostanemo iz tog projekta, u kome Rusija ima četrdeset predstavnika u sedištu NATO u Briselu, možemo da nastavimo sa napredovanjem - rekao je on.

Šutanovac je naveo da će "svaka vrsta izolacionizma na kraju rezultirati velikim minusom, pre svega, u ekonomskom i socijalnom statusu građana Srbije".

On je naveo da u okviru programa "Partnerstvo za mir" postoji veliki broj komiteta i potkomiteta, a da se u radu određenog broja komiteta učestvuju samo aktivni članovi tog programa - "ukoliko ne, učešće vam je uskraćeno".

- Sa druge strane, NATO se danas bavi energetskom bezbednošću, zaštitom životne sredine, medicinom... širim spektrom, ne samo odbranom. Sve informacije koje tamo dolaze i fondovi koji postoje možete da koristite - samo ukoliko ste punopravni član - rekao je on.

Ag

Opet ovaj ministar vodi neku svoju privatnu politiku a ne politiku za koju je placen. Pa dokle ce mo tako Cvetkovicu.

Pa opet ti DOKTORE VOJNIH NAUKA pametujes!!!HAAAALLLOOOOOOOOOOOO DOKTORE VOJNIH NAUKA SUTANOVAC dokle ces vise sa tim nato?????

Ovi glupi kreteni ce nam decu gurati u ratove koje nemaju veze sa Srbijom.Imacemo decu okrvavljenih ruku ili decu u plasticnim crnim kesama.Trebali da istaknemu Srbiju kao neprijatelja svih nacija , tako da nam dolaze osvetnicke grupei ubijaju nam decu?Treba li sada nasi mladici da vubijaju tudju neduznu decu?TREBA LI DA SE PRIDRUZIMO NAJKRIMINALISTICKOJ GRUPI U ISTORIJI SVETA..NATO?

Sutanovac,upraznjeno je mesto za cuvara parkeringa pa ko velim trebao bi se prijaviti jer izbori ce uskoro a nezaposlenost je velika moze biti kasno.Taj posao si obavljao profesionalno bez primedbi. Danas sto radite nije za tebe jer za takav posao moralo bi se imati znanje bar na nivou srednje skole.

Ko je ovaj covek sto prica ovakve nebuloze?NATO se bavi ocuvanjem zivotne sredine,medicinom,odbranom...Da li ovaj covek,zaista,misli da smo mi idioti,pa moze svasta da prica.Alo,ministre,je li i osiromaseni uranijum spada u zastitu zivotne sredine!!Bavi se medicinom-svakako,to najbolje pokazuje "zuta kuca" u Albaniji !!Bavi se odbranom-svakako,napad i osvajanje je najbolja odbrana !!Hej!Sklonite ovoga coveka sa stranica stampe!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.