Šutanovac: Dobar rad u prvih 100 dana

Izvor: Politika, 19.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Dobar rad u prvih 100 dana

Ministar odbrane izrazio nezadovoljstvo zbog toga što je rebalansom budžeta oduzeto oko tri milijarde dinara namenjenih za opremanje Vojske

Ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je juče da je ministarstvo na čijem je čelu u prvih 100 dana radilo dobro a da je u tom periodu jedina „mrlja” pogibija potpukovnika Ištvana Kanasa u avionskoj nesreći na aerodromu Batajnica.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Šutanovac je rekao da ga je ta nesreća >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << veoma potresla i da će insistirati da komisija za istragu uzroka pogibije pilota pruži što konkretnije podatke o tome šta se dogodilo u danu nesreće 24. septembra.

Šutanovac je dodao da Ministarstvo odbrane razmatra mogućnost da porodici poginulog pilota reši stambeno pitanje tako što će da pomogne u otplati kredita.

Ministar je izrazio nezadovoljstvo zbog toga što je rebalansom budžeta od razdela Ministarstva oduzeto oko tri milijarde dinara namenjenih za opremanje Vojske ali je ocenio da se to neće odraziti na planove zbog prethodnog dobrog planiranja.

Prema njegovim rečima, Vojska je u prvih 100 dana nabavila 100 terenskih vozila, 1.680 automatskih pušaka M-21, 500 komada streljačkog naoružanja za Specijalnu brigadu i deset bespilotnih letelica.

Ministar je dodao da je razmatrana mogućnost integrisanja vojnodohodovnih ustanova kao što su remontni zavodi u Čačku i Batajnici, Vojna štamparija i Vojni projektni biro u sistem Ministarstva odbrane a da se višak zaposlenih reši kroz odgovarajući socijalni program.

Šutanovac je podsetio da je u Ministarstvu ukupno zaposleno 37.000 ljudi, od čega je 29.500 profesionalaca a ostalo su vojnici na služenju vojnog roka.

Beta

[objavljeno: 20/10/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.