Izvor: Blic, 19.Okt.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Dobar rad u prvih 100 dana, jedina mrlja pogibija pilota

Ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je danas da je ministarstvo na čijem je čelu u prvih 100 dana radilo dobro, a da je u tom periodu jedina "mrlja" pogibija potpukovnika Ištvana Kanasa u avionskoj nesreći na aerodromu Batajnica.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Šutanovac je rekao da ga je ta nesreća veoma potresla i da će insistirati da komisija za istragu uzroka njegove pogibije pruži što konkretnije podatke o tome šta se dogodilo u danu nesreće 24. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << septembra.

Šutanovac je dodao da Ministarstvo odbrane razmatra mogućnost da porodici poginulog pilota reši stambeno pitanje tako što će da pomogne u otplati kredita.

Šutanovac je danas izjavio i da je Vojska Srbije zainteresovana da preuzme viškove naoružanja, uključujući i avione "Galeb - G-4" iz Crne Gore, Republike Srpske i BIH i da su o tome pokrenuti pregovori.

Šutanovac je rekao da su srpsko ministarstvo odbrane i vojska zainteresovani da iz Crne Gore preuzmu uz avione "G-4" i trenažer leta i razne delove za helihoptere "kamov", koji su ostali u toj državi posle raspada državne zajednice Srbija i Crna Gora.

On je na konferenciji za novinare povodom sto dana rada ministarstva odbrane naveo da je namera da se sa crnogorskim ministarstvom odbrane, koje takođe ima određenih interesa u Srbiji, dogovorom reše ta pitanja.

Ministar odbrane je naveo i da su pokrenuti razgovori sa vladama Republike Srpske i BIH o preuzimanju aviona "orao" i "G-4", oklopnih transportera i samohodnih haubica, koji su takođe, nekada pripadali zajedničkoj državi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.