Izvor: B92, 22.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suroi: Naredni meseci najteži

Priština, Preševo -- Veton Suroi rekao da će naredni meseci biti najteži za pregovarački proces, jer se očekuje finalni paket za rešenje status Kosova.

"Nezavisnost je poslednja opcija i bez obzira šta će se desiti u Srbiji naš stav će ostati isti", rekao je član pregovačkog tima Prištine.

Suroi, koji je i lider reformističke partije ORA, ocenio je važnim da speciajalni izaslanik UN za status Kosova Marti Ahtisari pripremi predlog za status do kraja ove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine.

"Albancima isto što i Srbima na Kosovu"

Potpredsednik Demokratske partije Albanaca Naser Aziri rekao je da će Albanci sa juga Srbije insistirati na istim pravima koja će imati Srbi na Kosovu i Metohiji.

"Mislim da se približavaju kraju pregovori o konačnom statusu Kosova. Zahtev Albanaca u Preševskoj dolini je da mi, u svakom slučaju, imamo ista prava kao što su prava Srba na Kosovu, koja će garantovati Ustav Kosova, kao i drugi akti", kazao je Aziri.

On je rekao da ne želi unapred da najavljuje eventualne nemire, ali je siguran da će biti nezadovoljstava Albanaca u Preševskoj dolini ukoliko ne dobiju ista prava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.