Izvor: B92, 26.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šuk: Status što pre

Beograd -- Stiven Šuk izjavio je da će rešenje statusa Kosova učiniti "neke grupe srećnim, neke nesrećnim, dok će neke podrivati tu odluku".

"Na Kosovu i Srbiji, međutim, postoje institucije koje će omogućiti stabilnost. Očekujemo da će i Beograd odigrati ulogu i da neće dozvoliti podrivanje stabilnosti na Kosovu", rekao je zamenik šefa UNMIK-a na seminaru koji organizuje Parlamentarna skupština NATO-a u saradnji sa Skupštinom Srbije.

"Moja procena je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ono što je važilo pre dve godine, kada je predat izveštaj generalnom sekretaru UN, važi još više sada. Sadašnje stanje na Kosovu ne može se još dugo održati. Osmogodišnji film UNMIK-a, pogotovo ako pogledate situaciju nakon krize, sve te ljude koje je trebalo nahraniti, obezbeđeivanje sigurnosti i izgradnju institucija, onda mislim da to i nije loš film. Mislim da je to veliki uspeh UN da prvi put uradi tako veliki projekat. Ali, postoje scene u tom filmu na kojima treba raditi. Najbitnije je da na većini njih nije moguće raditi ako se ne odredi status", kazao je Šuk.

Prema njegovom mišljenju, to se posebno odnosi na probleme nezaposlenosti i ekonomskog razvoja, i to je razlog zašto mora biti jasno u kom će pravcu ići Kosovo nakon 10. decembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.