Suel: Za nas je važna uloga Rusije u rešavanju problema Korejskog poluostrva

Izvor: Vostok.rs, 16.Avg.2018, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suel: Za nas je važna uloga Rusije u rešavanju problema Korejskog poluostrva

Za Seul je važna uloga Rusije u rešavanju problema Korejskog poluostrva, izjavio je predsednik Komiteta Nacionalne skupštine Republike Koreje za međunarodno i nacionalno ujedinjenje Kan Sok Ho.


„Veoma su važni američko-severnokorejski pregovori, za nas je takođe važna uloga zemalja suseda Korejskog poluostrva, uključujući i učešće Rusije u rešavanju pitanja u vezi s Korejskim poluostrvom“, rekao je poslanik nakon sastanka s prvim zamenikom predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Sergejom Kisljakom.


U junu je u Singapuru održan prvi u istoriji samit SAD i Severne Koreje, na kojem su se sastali predsednik SAD Donald Tramp i severnokorejski lider Kim Džong Un.


Sastanak šefova država održan je u hotelu „Kapela“ na ostrvu Sentosa nedaleko od Singapura. Nakon susreta Tramp je izjavio da je potpisao detaljan dokument sa Severnom Korejom i naglasio da će proces denuklearizacije Korejskog poluostrva početi veoma brzo. 


Kim Džong Un je rekao da je potpisivanje završnog dokumenta s Trampom u Singapuru novi start u odnosima dveju zemalja i obećao velike promene u budućnosti. 


Prema dokumentu, SAD su se obavezale da daju Severnoj Koreji garancije bezbednosti, a Pjongjang je potvrdio da je čvrsto privržen potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluostrva.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"Priznavanje " led se pokrenuo, nema povratka"

Izvor: B92, 17.Avg.2018, 09:41

Krim se u zapadnim zemljama sve više doživljava kao teritorija Ruske Federacije, a proces priznavanja poluostrva se ubrzao...To je izjavio predsednik Komiteta za međunacionalne odnose krimskog parlamenta Jurij Hempel...„Ovo pokazuje da svet vidi Krim kao neodvojivi deo Rusije. Za promenu mišljenja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.