Izvor: B92, 29.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudski postupci u vezi sa neredima

Beograd -- Prvo opštinsko tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je krivični postupak u 25 predmeta u vezi sa neredima u Beogradu za vreme mitinga "Kosovo je Srbija", 21. februara.

Četiri osobe su optužene za tešku krađu, a zahtev za sprovođenje istrage podnet je protiv 38 osumnjičenih, rečeno je agenciji Beta u tužilaštvu. Protiv jednog osumnjičenog podnet je zahtev za sprovođenje istrage zbog napada na službeno lice na dužnosti, jedna osoba sumnjiči se za razbojništvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a 36 zbog teških krađa.

Portparolka Okružnog suda Ivana Ramić rekla je da se pred tim sudom u vezi sa neredima od 21. februara vodi istraga protiv Milana Živanovića kome se stavlja na teret ugrožavanje opšte sigurnosti.

Istražni sudija Okružnog suda u Beogradu je početkom marta pokrenuo istragu protiv Živanovića zbog sumnje da je u neredima tokom mitinga "Kosovo je Srbija" sa još nekoliko nepoznatih osoba izazvao požar u Ambasadi SAD.

Portparol republičkog tužioca Tomo Zorić rekao je da nema novih informacija u vezi sa krivičnim postupkom protiv Denisa Morine kod koga je pronađena pločica sa grbom SAD skinuta sa zgrade te ambasade tokom demonstracija, 21. februara.

Prvi Opštinski sud u Beogradu je pre dva dana osudio na 10 meseci zatvora, uslovno na četiri godine, Maju Trbojević (20) i Jovanu Petrović (19), devojke sa snimka poznatog kao "Kosovo za patike", zbog krađe tokom mitinga "Kosovo je Srbija".

Tokom nereda u Beogradu, za vreme mitinga "Kosovo je Srbija", poginuo je Novosađanin Zoran Vujović (20), a povređeno je više od 200 demonstranata i policajaca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.