Izvor: B92, 23.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje za ubistvo u Pazaru

Novi Pazar -- Trojica optuženih negirali su krivicu za učešće u ubistvu tokom lokalnih izbora 10. septembra u Novom Pazaru.

Prvooptuženi Ertan Gegić je porekao da je pucao i tako ubio Ruždiju Durovića, ali je priznao da je kod sebe imao pištolj. On je u Okružnom sudu u Novom Pazaru rekao da su ga pokojni odbornički kandidat Liste za Sandžak Ruždija Durović i Sulejman Durović prvo verbalno napali, a da je zatim Ensar Durović počeo da puca.

Drugooptuženi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ertan Gegić i trećeoptuženi Sead Papić su potvrdili Gegićeve navode.

Oni su dodali da je svađu izazvao Sulejman Durović, kao i da je ubijeni Ruždija Durović "potegao nož dužine do 15 centimetara".

Istraga je utvrdila da je u automobilu Seada Gegića pronađena kožna jakna sa ličnom kartom Ertana Gegića i hirurškim rukavicama.

Gegić je na suđenju negirao da je to njegova jakna i dodao da ne zna odakle njegova lična karta u toj jakni.

Tokom svedočenja Sulejman Durović je rekao da je tokom izbora bio potpredsednik biračkog mesta na koje su trojica optuženih "više puta dolazili i pravili probleme".

On je rekao da su sva trojica bili naoružani, a da je u jednom trenutku Gegić počeo da puca.

"Pogodio je mene i Ruždiju. Pucao je u pravcu mog oca Ensara. Čuo sam mnogo hitaca, ali nisam tačno video ko sve puca jer sam bio uz Ruždiju koji je umirao", rekao je Sulejman Durović.

Ensar Durović je tokom suđenja rekao da se ne oseća dobro i da zbog toga "ne može da kaže ni reč o tome šta se desilo tom prilikom".

Suđenje će biti nastavljeno 15. marta, kada će sudija Dragiša Radosavljević saslušati još devet svedoka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.